Informatie

Moedermelk is de beste voeding voor je baby

Moedermelk is uniek en is de beste voeding voor je baby. Jouw lichaam is ontworpen om borstvoeding te maken en je baby ontwikkeld alle instincten om aan de borst te kunnen drinken. Moedermelk bevalt naast levende antistoffen die je baby beschermen tegen ziektes en infecties ook precies de juiste hoeveelheden voedingstoffen die je baby nodig heeft voor een optimale en gezonde groei.

korte termijn bescherming

De eerste dagen bestaat je moedermelk uit colostrum. Colostrum zit boordevol antistoffen en beschikt over alle nodige voedingsstoffen zodat je baby de beste start krijgt. Daarnaast heeft het een licht laxerende werking. Zo raakt je baby snel zijn meconium (eerste ontlasting) kwijt en vermindert de kans dat je baby geel gaat zien.

Bescherming voor baby’s

Kinderen en volwassenen die als baby borstvoeding kregen, zijn onder andere beter beschermd tegen: allergie, astma, diabetes, overgewicht, obesitas, reuma, colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Gezond voor moeders

Voor moeders is het geven van borstvoeding heel gezond. Het verlaagt de kans op borstkanker voor de menopauze, baarmoederhalskanker en kanker aan de eierstokken. Tevens is er minder kans op botontkalking. Vrouwen herstellen ook sneller van de bevalling als zij borstvoeding geven. Dat komt doordat de baarmoeder onder invloed van het hormoon oxytocine tijdens elke borstvoeding krachtig samentrekt. Hierdoor verliest de moeder minder bloed.