Voorbereiden op het geven van borstvoeding

In je omgeving zullen verschillende verhalen over borstvoeding in de ronde gaan. Heb je veel succesverhalen gehoord over borstvoeding, dan start je er waarschijnlijk vol goede moed en zonder twijfel mee. Het zijn vaak de verhalen over mislukte borstvoeding die je misschien wel onzeker maken of doen twijfelen.

Hoewel je je lichamelijk niet hoeft voor te bereiden op het geven van borstvoeding is het ten alle tijden belangrijk je al in de zwangerschap voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Als je als ouder snapt hoe borstvoeding werkt dan kun je signalen veel beter plaatsen en daarop inspelen en vergroot je de kans op een succesvolle borstvoedingsperiode.

Goede begeleiding
Goede begeleiding is ook uiterst belangrijk bij het geven van borstvoeding, want borstvoeding geven is natuurlijk, maar gaat niet altijd vanzelf. Het kan daarom voorkomen dat het in het begin investeren is, maar vrouwen gaan het in de loop van de tijd vaak leuker en leuker vinden! Het zou zonde zijn deze bijzondere ervaring door een slechte start van de borstvoeding te missen!

Om zwangeren (en hun partner) op de borstvoedingsperiode voor te bereiden geef ik daarom verschillende informatieavonden.

Informatieavond Zuidwolde
Kraamzorg Zuidwolde biedt 5 informatieavonden met verschillende thema’s aan als: borstvoeding, de bevalling, kraamtijd, dragen en wat het met je doet om moeder te worden. Tijdens de voorlichting over borstvoeding vertel ik je wat je kunt verwachten van borstvoeding, hoe het werkt, geef ik je handige tips en trucs en komt ook aan bod waar je tegen aan kunt lopen. Ook wanneer je niet aangesloten bent bij kraamzorg Zuidwolde is het mogelijk je aan te melden voor deze avonden.

Informatieavond Hoogeveen
Verloskundigenpraktijk Petit biedt om de 6 – 8 weken gratis informatieavonden over borstvoeding voor hun cliënten en partners. Tijdens deze voorlichting vertel ik je wat je kunt verwachten van borstvoeding, hoe het werkt, geef ik je handige tips en trucs en komt ook aan bod waar je tegen aan kunt lopen.

Individuele- of groepsvoorlichting
In mijn praktijk in Zuidwolde is ook de mogelijkheid om individueel of in een groep voorgelicht te worden. Neem contact op voor meer informatie.

Lactatiekundige Zuidwolde
Amanda Oldenburger