Borstvoeding geven gaat niet altijd vanzelf

Mijn passie voor borstvoeding begon in 2010 toen ik als obstetrie verpleegkundige op de kraamafdeling in Diaconessenhuis Meppel startte. In de loop van de jaren heb ik heel veel moeders een goede start met de borstvoeding kunnen geven. Borstvoeding geven is natuurlijk, maar ik leerde ook al snel dat het niet altijd vanzelf gaat.

Eigen ervaring

Zelf heb ik ook problemen ondervonden met het geven van borstvoeding. Ik had erg veel moedermelk en mijn dochtertje had hier veel moeite mee. Na 6 weken ging het dan eindelijk beter. Dit was een pittige periode, maar ik ben zo blij dat ik heb doorgezet en voor een langere periode met heel veel liefde en plezier borstvoeding heb kunnen geven! Dit gun in andere moeders ook! In 2016 ben ik daarom gestart met de opleiding Lactatiekunde en heb ik mij als IBCLC Lactatiekundige gecertificeerd.

Door mijn komst kan ik vaak veel onzekerheden wegnemen en een oplossing zoeken wat passend is binnen het gezin.

Lactatiekundige Zuidwolde

Mijn werk als lactatiekundige vind ik fantastisch! Door mijn komst kan ik vaak veel onzekerheden wegnemen en een oplossing zoeken wat passend is binnen het gezin. Nadien houden we contact en kan ik wanneer nodig nog het één en ander bijsturen. Dit alles zodat het gezin met minder zorgen kan genieten van deze bijzondere periode!

Lactatiekundige Zuidwolde
Amanda Oldenburger