Samenwerken

Wanneer je bevalt krijg je met verschillende zorgverleners te maken. Zo ook wanneer je besluit om borstvoeding te gaan geven. Niets is vervelender dan wanneer je allemaal verschillende adviezen zou krijgen! Eenduidigheid van beleid en een goede samenwerking zijn namelijk cruciaal om succesvol borstvoeding te geven. Daarom werk ik met verschillende organisaties samen.

Kraamzorg Zuidwolde
Ik heb onder andere nauw contact met kraamzorg Zuidwolde. Kraamzorg Zuidwolde in het bezit van het WHO/UNICEF-certificaat zorg voor borstvoeding. Binnen de zwangerschapscursus die zij aanbieden verzorg ik de voorlichtingsavond over borstvoeding. Wanneer zij in de kraamweek tegen problemen aanlopen nemen zij contact met mij op.

Verloskundigenpraktijk Petit
Verloskundigenpraktijk Petit vind goede voorlichting over borstvoeding ook erg belangrijk. Daarom bieden zij hun zwangeren een gratis voorlichtingsavond aan over borstvoeding, welke ik verzorg. Wanneer zij in de kraamperiode tegen problemen rondom borstvoeding aanlopen werken we hierin samen.

GGD Drenthe / consultatiebureau
Na de kraamperiode neemt het consultatiebureau het over van de kraamzorg en verloskundigen. Ook in deze periode kunnen er problemen rondom borstvoeding voorkomen. De jeugdverpleegkundigen werkzaam op het consultatiebureau weten mij daarom ook wanneer nodig te vinden.

Lactatiekundige Zuidwolde
Amanda Oldenburger